Bar Bik
Het publiek is er minder divers als de voorbijgangers; het etablissement wordt veeleer bezocht door Nederlandstalige bedienden, creatievelingen en theatergangers dan door Armeense pooiers of Moldavische hoertjes. Je kunt er de hele dag terecht voor een pint of een glaasje wijn, maar vooral rond etenstijd loopt de tent goed vol.
Een vaste menukaart is er niet, enkel een voortdurend veranderend bord met suggesties. Goedkoop en lekker lunchen kan met een dagsoep (4 euro) en dagschotel (10 euro) - bij ons bezoek was dat een stuk konijn met een witloofslaatje en raketsla. Er staan ook meestal enkele pasta's tegen dezelfde prijs op de kaart (ook vegetarisch). We kozen uiteindelijk voor een voor- en hoofdgerecht à la carte. Het voorafje werd de gravlax (in dille gemarineerde zalm) met een tartaar van rode biet (11 euro). Een absolute aanrader. Daarna volgden perfect gebakken sint-jakobsvruchten met een glasnoedelslaatje en een wasabi-vinaigrette (voorgerecht 14 euro, hoofdgerecht 18 euro). Een beetje jaloers keken wij bij onze tafelgenote in het bord met rode tonijn met noedels en rougaille (20 euro), een bijzondere mengeling met mango, kokos en rode ui.
Bij dit heerlijk en origineel assortiment aan smaken hoort lekkere drank, zoals de huiswijn, die meer dan behoorlijk is. Vergeet geen koffie te bestellen - omwille van de leuke glaasjes - en de chocolademousse, die meteen een plaatsje opeist in onze persoonlijke top tien. De bediening verloopt erg vriendelijk en joviaal, zoals een goede brasserie betaamt.
:: Bar Bik - Arduinkaai 3, 1000 Brussel/Bruxelles, 02-219.75.00
Open: maandag > vrijdag 11.30 > 22.30
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.