Á bout de soufre
Het lot (en mijn vriendin Sabine) brachten me naar deze leuke wijnbar in de Tasson-Snelstraat, in de chique buurt van Sint-Gillis. Het zaaltje is piepklein en de inrichting kan niet veel inspanningen hebben gevraagd van de ontwerper, maar ik voel me er meteen prima op mijn gemak.
À Bout de Soufre is een wijnspeciaalzaak die, zoals de naam subtiel duidelijk maakt, alleen natuurlijke wijnen serveert. Je zou kunnen denken dat een plek als deze niets anders in de aanbieding heeft dan brood, kaas en fijne vleeswaren, om uw kleine honger te stillen terwijl u een prima fles soldaat maakt, maar hier staan er ook een aantal wonderlijke suggesties met krijt op het grote bord.
Wij kozen, na iets wat leek op een regeringsonderhandeling, voor wit van zeekat à la provençale met rode rijst (€19), een stoofpotje van drie boonsoorten met in eigen vet ingemaakt eendenvlees (€18) en een carré van pata negra, puree van truffelaardappelen en tomaten op grootmoeders wijze (€20).
Als een stel oude vrekken namen we één voorgerecht voor ons drieën: in truffelolie gebakken groene asperges met sint-jakobsvruchten (€15). Ik zal er niet omheen draaien: het was absoluut verrukkelijk: de sint-jakobsvruchten smolten in de mond, de asperges waren knapperig, het stoofpotje was onweerstaanbaar lekker, het wit van zeekat smaakte heerlijk, de pata negra was van de beste kwaliteit…
En dat Chinon-wijntje dat het gehemelte deed dansen… En niet te vergeten: die lekkere panna cotta met amandelmelk. Haal twee euro van de prijs per gerecht en je ziet mij hier elke dag!
adres: Á bout de soufre, Tasson-Snelstraat 11, Sint-Gillis - 02-537.27.00 of 0498-59.90.00
open van maandag > vrijdag van 12.00 > 14.30 en van 19.00 > 22.30 uur
zaterdagavond: enkel op reservatie.
Lees meer over: Sint-Gillis
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.