Bowery
Het is een kleurrijke steedse plek, en chef Benjamin Laborie, die zelfs tijdens deze inloopperiode met een beperkte kaart met een boeiend rijtje gerechten voor de dag weet te komen, voorziet de keuken van een zeer persoonlijke touch.
Laborie is duidelijk een chef die respect heeft voor groenten, en hij speelt dan ook op grandioze wijze met hun smaken, texturen en kleuren. Het geïmproviseerde bord dat hij uit zijn mouw schudde voor de onaangekondigde vegetariër in het gezelschap, getuigde van grote kunde én creativiteit.
Wij smulden van een zeer lichte, verse cannelloni van groentjes met groene kool, gebakken gamba's en een consommé met pareltjes van combava-citroen (€20), gevolgd door een succulente lamsschouder gegaard op lage temperatuur, met een kruidige wijnsaus, puree en geglaceerde worteltjes met zachte curry (€33). Niet goedkoop, maar dit is absoluut het beste dat we de laatste maanden al hebben gekregen op restaurant. Ook het nagerecht - een weinig conventionele kaasschotel (in hooi gerijpt) met een sorbet van basilicum, een chutney van appel en selder en warme notenbroodjes (€12) was fantastisch.
Waarom dan geen vier sterren, horen we u denken? Wel, omdat jammer genoeg niet alle obers even alert waren - wat in deze prijsklasse absoluut niet door de beugel kan -, en omdat de wijnprijzen weinig democratisch zijn. Maar als u iets te vieren of goed te maken hebt, kunnen we u dit adres van harte aanbevelen!
adres: Leuvensesteenweg 650, Schaarbeek, 02-325.12.90
open: maandag > vrijdag van 12 > 14.00 en 19.30 > 22.00 uur
Lees meer over: Schaarbeek
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.