Brouwerij Boon breidt uit wegens succes
Het gaat de brouwerij voor de wind. De lambiekbieren winnen al jaren aan populariteit, ook buiten de landsgrenzen.
"De groei is bij ons al 20 jaar aan de gang," zegt Frank Boon aan FM Brussel. "De installaties waren wat versleten, en daar moesten we iets aan doen. Het heeft een kleine 2 jaar geduurd voor we konden beginnen met de bouw van de nieuwe installaties. Eerst moesten we een aantal zaken bestuderen en heel wat vergunningen krijgen. We hopen in oktober te kunnen beginnen met de eerste proefbrouwsels."
De brouwerij begon enkele maanden terug met de bouw van een nieuwe opslagplaats en brouwzaal naast de bestaande installaties in de Fonteinstraat in Lembeek. In de nieuwe brouwzaal komen zes brouwkuipen, drie kookketels, twee filterkuipen en een wachttank. De brouwkuipen zijn speciaal ontworpen om lambiek te brouwen volgens de authentieke methode.
"We verwachten dat we met de nieuwe brouwzaal veel meer en betere dingen zullen kunnen maken dan met de huidige," aldus Boon. "Onze huidige brouwzaal uit 1896 is in gietijzer, en daar mag je niet veel meer van verwachten."
Boon investeert meer dan 3 miljoen euro in de nieuwe installatie.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.