Brusselicious haalt Frans icoon naar Heizel
Onder de vlag van het fijnproeversjaar Brusselicious vindt de Europese voorronde van de Bocuse d'Or Mondial 2013 uitzonderlijk plaats in Brussel, tijdens Horeca Life in Brussels Expo op de Heizel op 20 en 21 maart.
De tweejaarlijkse Franse hoogmis onder de culinaire concoursen (sinds 1987) wordt als afvalrace georganiseerd, nadat landen apart al selectierondes hebben gehouden. Vorig jaar werd al bekendgemaakt dat de 'onbekende' Robrecht Wissels in maart mag vechten om bij de twaalf Europese laureaten te horen. Als hij opnieuw geselecteerd wordt, dan hoort hij al bij de top 24 van 'beste chefs ter wereld'. Op de Heizel zal Wissels onder het waakzame oog van voorzitter Peter Goossens en erevoorzitter Alex Atala (São Paulo) zijn versie toveren van bereidingen met opgelegde ingrediënten: eerst een schotel waarin zeetong en garnalen moeten zitten, en dan een vleesgerecht opgebouwd rond biologische blauwpootkip.
Tot vandaag heeft België drie zilveren en drie bronzen medailles gewonnen in de Bocuse d'Or Mondial. In volgend BDW-nummer brengen we een uitgebreidere reportage over Wissels' bedrijf Belgocatering, dat in Brusselse bedrijven de personeelskeuken verzorgt met chefs met sterrenrestaurantervaring.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.