Gewestverkiezingen 2024: Yannick Piquet, 15de plaats Brussels Parlement. Aan café La Loire in de Vergniesstraat in Elsene hangt een affiche van de volwassen kandidaat en een kleintje van dezelfde kandidaat als kind.

Peter Dhondt/BRUZZ

| Yannick Piquet, 15de plaats Brussels Parlement. Aan café La Loire in de Vergniesstraat in Elsene hangt een affiche van de volwassen kandidaat en een kleintje van dezelfde kandidaat als kind.

Gezien: kinderfoto's op verkiezingsaffiches

CD
© BRUZZ
06/06/2024

Politici doen hun best om op te vallen tussen alle verkiezingsaffiches. Yannick Piquet (PS) en Jean Kitenge (Défi) doen dat beide door een kinderfoto van zichzelf te gebruiken.

Er zijn twee redenen waarom Yannick Piquet, 15de op de lijst van PS voor het Brussels Parlement, koos voor een kinderfoto op zijn flyers en affiches. "Ten eerste omdat ik wil strijden tegen kinderarmoede. In Brussel leven vier op de tien kinderen in gezinnen onder de armoedegrens. We kunnen die kinderen helpen door hun ouders in staat te stellen een betaalbare woning te vinden en hun inkomen te verhogen."

Daarnaast weerspiegelt de flyer zijn jeugd. "Ik heb hem dan ook verspreid in verschillende wijken waar ik ben opgegroeid", zegt Piquet.

Kansen

Piquet is niet de enige met het idee om een kinderfoto te gebruiken. Ook Jean Kitenge, 13de op de lijst van Défi voor het Brussels Parlement, koos voor die tactiek. Hij wil eveneens de aandacht vestigen op de kinderen in Brussel.

"Toen ik kind was, had ik verschillende klasgenoten die geen eten mee hadden naar school. Ik begreep dat toen echt niet. En mijn moeder legde me uit dat we niet allemaal dezelfde kansen hebben, dat een groot deel van de bevolking niet gezien wordt. De flyer is een soort antwoord op de bezorgdheden die ik had als kind", legt Kitenge uit.

20240606_Jean Kitenge

Jean Kitenge via Facebook

| Jean Kitenge (Défi) probeert de aandacht te trekken met een foto van toen hij vier jaar was.

Daarnaast wil Kitenge de diversiteit van Brussel aantonen. "Ik ben zelf opgegroeid in een arbeidersbuurt. Ik wil dat mensen met een vergelijkbare achtergrond zich ook vertegenwoordigd voelen. Want nu zijn er zoveel dinosaurussen in de politiek. Daarmee bedoel ik politici die van ouder op kind in de politiek geraken. Op die manier vertegenwoordig je niet je bevolking. Het is een van de redenen dat er een grote kloof is met de burgers."

Aandacht

Als laatste is het volgens Kitenge een goede strategie om de aandacht te trekken. "Iedereen krijgt nu constant flyers in de brievenbus en wordt de hele tijd aangesproken door politici. Ze zijn het beu. Terwijl bij mijn flyer mensen vragen of ik dat ben en waarom ik die foto koos. Dan zijn ze wel geïnteresseerd in wie ik ben, en vervolgens ook in wat ik voorstel."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni