Brussel kiest

Tekort aan Nederlandstalig onderwijs in Sint-Joost: 'Dossier is ingediend'

MPW
© BRUZZ
02/10/2024

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen nodigt radiopresentator Bram politici uit om te praten over de grote dossiers in hun gemeente. Er wordt grondig gewerkt aan het tekort aan Nederlandstalige onderwijs, zegt Stephanie Ngongo, kabinetsmedewerker voor schepen van Nederlandstalige aangelegenheden Lydia Desloover (Vooruit).

Het jonge, dichtbevolkte Sint-Joost-ten-Node wacht al jaren op een tweede Nederlandstalige basisschool. Die kwam er de voorbije legislatuur niet, ondanks beloftes van het gemeentebestuur. Sint-Joost-aan-Zee is op dit moment de enige Nederlandstalige basisschool in de gemeente.

Waar loopt het mis voor de Nederlandstaligen? "Het tekort aan Nederlandstalig onderwijs in Sint-Joost is niet nieuw. Tijdens deze legislatuur hebben we er wel werk van gemaakt, we zijn er mee bezig en er is een dossier ingediend bij de Vlaamse overheid", zegt Stephanie Ngongo, kabinetsmedewerker van schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden Lydia Desloover (Vooruit).

Desloover kondigde eerder dit jaar haar politiek afscheid aan, en stelt zich dus niet opnieuw verkiesbaar. Stephanie Ngongo zou graag het Nederlandstalig beleid van de voorbije jaren voortzetten.

"In gemeenschapscentrum Ten Noey is de Nederlanse taal uiteraard aanwezig, maar we willen niemand uitsluiten dus we mikken op de term ‘Nederlandslustigen' die bij ons is gelanceerd. We mikken erop om inclusief te zijn, dus ook mensen verwelkomen die geïnteresseerd zijn in de taal, willen leren of willen vertoeven in een omgeving waar de taal gesproken wordt", klinkt het.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni