Café : bar van Midi Station

Michaël Bellon
© Agenda Magazine
07/06/2009
We zijn even iets gaan drinken in Midi Station, het uit de kluiten gewassen restaurant annex van alles en nog wat van horecagoeroe Antoine Pinto aan het Hortaplein bij het Zuidstation. Eten zullen we er op een andere keer nog wel eens doen, want de bar ginds is ook niet oninteressant.

Midi Station kwam in de loop van 2011 in handen van een nieuwe eigenaar. De recensent van Agenda bezocht het restaurant daarom in november opnieuw en schreef een nieuwe recensie.

De toog (misschien wel de langste van Brussel) loopt langs de hele zijkant van het restaurant en heeft via de leestafels met het enorme internationale krantenaanbod uitlopers tot aan het overdekte terras buiten. De kaart heeft al even indrukwekkende dimensies, met ruime keuze voor de whisky- en sigarenliefhebbers, maar ook uitzonderlijk veel aandacht voor de bierdrinkers.


Van het vat komen onder meer zachte Estaminet pils, de ongefilterde Palm (allebei van de brouwer uit Steenhuffel) en Kriek van Boon. Uit de fles La Ramée, Rodenbach Grand Cru en enkele trappisten, terwijl je een aantal bieren, zoals die uit het Boon-assortiment, ook per fles van 75 cl kunt bestellen. De prijzen zijn pittig, maar de begeleidende kaasblokjes zijn dan weer wel van het huis.

In de bar van restaurant Belga Queen in het centrum (ook van Pinto, ook met terras) is de kaart precies dezelfde, maar daar is de setting toch net iets minder omdat je er niet meegeniet van het interieur en de ambiance van het restaurant. In Midi Station staan de flatscreens dan weer tegen.

:: Midi Station, Victor Hortaplein 26, Sint-Gillis
:: Belga Queen, Wolvengracht 32, Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni