Café: Brasserie Toucan

Michaël Bellon
© Agenda Magazine
04/11/2005
Het verschil tussen de toekan en de kaketoe is dat de toekan een spechtachtige tropische klimvogel is en de kaketoe een soort van papegaai. De kaketoe heeft een korte snavel en een grote kuif, maar naar de toekan is dan weer een brasserie vernoemd.

Een mooie brasserie mogen we wel zeggen. Met parketvloer, leren banken, donkergroene metrotegels tegen de muur, een geprojecteerde klok, imposante lusters van de hand van kunstenaar Armand Jonckers en een witte roos op elk tafeltje. Op de bovenverdieping is er nog een zeer fraaie banketzaal voor kleine familie- of bedrijfsfeestjes.

De kaart vermeldt voor de drinker geen speciale zaken, maar 's middags en 's avonds kan je genieten van de Frans-Belgische keuken die in de gidsen hoog aangeschreven staat. Eigenaar Jean-Michel Hamon, die zowel thuis is in de horeca als in het artistieke wereldje van Brussel, wil op termijn ook Toucans openen in Zwitserland en Shanghai.

Op de regenachtige namiddag dat wij er zaten kwamen folklegendes Myriam Fuks en Roby Lakatos er binnengestapt. We hebben hen natuurlijk niet afgeluisterd maar we vingen wel de namen Louis Michel en Fidel Castro op. Het gesprek moet dus gegaan zijn over ontwikkelingshulp, sigaren, of het flagrant onderuit gaan tijdens publieke optredens.

:: Brasserie Toucan, Louis Lepoutrelaan 1, 1050 Elsene - 02-235.30.17, info@toucanbrasserie.com
open: 10.00 > 24.00 uur - keuken: 12.00 > 14.30 uur en 19.00 > 23.00 uur

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni