Café: Le Framboisier doré

Michaël Bellon
© Agenda Magazine
19/07/2009
We voelen ons altijd vereerd als we even bij een vakman te gast mogen zijn. En Yves Deblaere van Le Framboisier doré is dat.

Al twintig jaar maakt hij zelf het roomijs dat hij in zijn mooie zaak verkoopt. Deblaere doet geen enkele toegeving wat betreft de gebruikte producten: geen bewaarmiddelen, kleurstoffen of kleurversterkers; alleen kwaliteitsvolle, natuurlijke, eventueel seizoensgebonden waar.

Hij hanteert de traditionele bereidingstechniek waarbij de verwarmde melk bindt met eierdooiers. Hij maakt niet eerst één basisbereiding die hij later opsplitst om tot verschillende smaken te komen.

Elk eindproduct werd op zich verwerkt, en heeft van bij het begin zijn eigen receptuur. En van die recepten heeft Deblaere er ondertussen tegen de driehonderd!

Wie een hoorntje wil, heeft altijd de keuze uit meer dan vijftien, regelmatig wisselende smaken. In de diepvriezer liggen in mooie bruinpapieren verpakkingen van een halve liter, nog eens meer dan zestig smaken te wachten voor wie thuis wil genieten.

De vanille is natuurlijk gemaakt van echte vanillestokjes, de caramel au beurre salé is een sensatie, de lavendel is een ongelooflijke verrassing, de kokos is nergens beter. En dan is er ook nog vlierbes, wilde rozen...

Coupes kun je hier ook krijgen, maar dan alleen volgens de officiële samenstelling. Geen waanzinnige prakjes naar eigen keuze die de vakman doen huiveren.

:: Le Framboisier doré, Baljuwstraat 35, Elsene - 02-647.51.44
dinsdag > zondag van 12.00 > 22.00 uur

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni