Café: Spinnenkop Vande Sande

Michaël Bellon
© Agenda Magazine
23/01/2010
Op deze hoek tussen metrostation Simonis en de KUB was ooit café Mieke Stella gevestigd. Maar sinds 1996 wordt er aan een nieuw hoofdstuk geschreven.

Het eerste deel van het pand is nog steeds een rustiek café, waar je wordt verwelkomd door het personeel en de honden. Tussen de oude bierreclames aan de muur staan wijsheden als dat het beter is rijk te leven dan rijk te sterven. De Maes pils smaakt ons hier ook beter dan elders.

Voorbij de eerste deur kom je echter in de zaal waar de patron zich ophoudt. De Ardennees Pol Baudaux (vanuit zijn geboortestadje Chimay heeft hij overigens ook grote flessen van de trappist meegebracht) werkte jarenlang als slager in de slachthuizen van Anderlecht, maar kan zijn vlees ook zelf bereiden.

Kenners komen hier om de smout, wildpaté, steak, entrecote en côte à l'os. Mythische (pro)porties heeft ook de 'Choucroute Monstre', die je op voorhand moet bestellen. Het monster is opgetrokken uit zuurkool, aardappelpuree, worsten en een hammetje van zo'n 800 gram.

Nog een spektakelstuk is de 'Spinnenkop', een stuk smakelijk vlees uit de binnenkant van de heup van het rund, dat zelfs een specialist als Baudaux zeven minuten kost om schoon te maken. Ondertussen kijkt u naar de foto's van de opening van metrostation Simonis, of de replica's van Paul Delvaux, blijkbaar geschonken door een neef van de schilder.

:: Spinnenkop Vande Sande, Félix Vande Sandesquare 9, Koekelberg - 02-411.42.31
open: woensdag van 18.00 > ... + donderdag en vrijdag van 11 > 15.00 uur en 18.00 > ... + weekend van 11.00 > ... (keuken van 12 > 14.30 en 18 > 21.30 uur)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Koekelberg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni