Café/Restaurant: Kif-Kif Café
De zaak is origineel ingericht, met een interessante clash van stijlen, culturen en tijdperken. Hier vindt u een luchtige ruimte waarin oriëntaalse accenten worden afgewisseld met seventies-chic en retrolampen en kroonluchters die er zo over zijn dat ze leuk worden. De muren worden opgevrolijkt met piepkleine kadertjes met portretten van stewardessen in diverse kleurtjes, en hier en daar vormen reeksen lampjes in het plafond speelse figuren. Op een glazen wand vormen honderden knikkers een stoer mozaïekportret. Ook op het terras is het in de zomer heerlijk toeven, met zijn typische lage tafeltjes en de lommer van een paar moderne driehoekige zeilen. Deze groene oase is in ieder geval een welkome afwisseling met al die overbevolkte terrasjes aan het Flageyplein aan de overkant van het water.
Ondanks zijn hippe uiterlijk en zijn ligging in de betere buurt tussen de vijvers en de Louizalaan, biedt Kif-Kif een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Wij kozen ervoor om als voorgerecht een 'Assiette Kif-Kif' te delen. Dat kost 14 euro en is eigenlijk bedoeld als een vegetarisch gerecht, maar omdat het bestaat uit een tiental kleine mezze-achtige hapjes, hier 'minikifs' genoemd, kan het perfect worden gedeeld. De meeste hapjes zijn Marokkaans, maar hebben duidelijk de invloed ondergaan van andere oriëntaalse keukens, zoals die uit Israël en Libanon. Wij kregen onder meer khatsilim, gezer, ratatouille, matbouka, tahina, kichewim en mangold. Begin dit nu niet allemaal te googlen, u kunt het beter ter plaatse gaan proeven. We beloven het: u zult niet teleurgesteld zijn. Vervolgens kozen we voor een tajine met lam, pruimen en geroosterde amandelnoten (€16,50), en waren onder de indruk van de malsheid en sappigheid van het vlees. We lepelden ook gretig de saus op. Wie wil kan hier ook een couscous bestellen (€16) met naar keuze een kip-, lams-, kefta-, merguez- of scampispiesje. Voor een mix betaalt u twee euro meer. Maar het meest in trek zijn de 'Asiettes Kif-Kif': een brochette met vlees of vis, geserveerd met aardappeltjes uit de oven en vijf minikifs naar keuze. De prijzen variëren van 15 tot 18 euro. Iedere dag wordt één soort vlees uitgeroepen tot dagschotel, die dan met vier minikifs wordt geserveerd voor 12,50 euro.
Maar vergeet vooral niet om nog een gaatje te laten voor een glaasje muntthee met wat patisserie, die rechtstreeks wordt ingevoerd van bij een bekende Algerijnse patissier in Parijs. U betaalt twee euro per stuk, en zelfs als u geen honger meer hebt raden we u ten stelligste aan om een doosje mee te nemen naar huis. Doen!
:: Biarritzsquare 1, Elsene, tel. 02-644.18.10.
Elke dag open, van 11 tot 15 uur en van 18 tot 23 uur
Lees meer over: Elsene
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.