Cantillon brouwt met Schaarbeekse krieken uit Halle
Brouwerij Cantillon bestelde 890 kilo Schaarbeekse krieken. Maar die naam is wel misleidend. De krieken komen niet uit Schaarbeek maar van bioboer Peter Vandendaele uit Pepingen, bij Halle in het Pajottenland.
"De naam van die krieken verwijst naar Schaarbeek, maar ik heb nooit goed begrepen waarom. Het Pajottenland, waar de geuze en de kriek vandaan komt, is ook de streek waar men die bomen vindt," vertelt Peter Vandendaele.
De Schaarbeekse krieken zijn zoet en die suikers zijn uitermate geschikt voor de speciale Kriek Cuvé Lou Pépé van Cantillon. Dat is een kriek van lambic en een hoge concentratie fruit, 300 gram krieken per liter.
De krieken gaan nu in eiken vaten met een lambic van twee jaar oud. Eind oktober wordt de kriek gebotteld en dan begint de tweede gisting in de fles. Volgende zomer Cuvé Lou Pépé te degusteren.
Brouwerij Cantillon is de laatste brouwerij in Brussel en brouwt nog op traditionele wijze lambic.
Lees meer over: Anderlecht
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.