Op het Oud Korenhuis, kort bij de Lombardstraat, staan sinds enkele jaren weer terrassen. Er kan hier weer volop gegeten en gedronken worden. De nieuwste aanwinst op culinair gebied is Jaloa, de creatieve keuken van de jonge Brusselaar Gaëtan Colin.

In de zaal wordt men ontvangen door Mustafa Duran. Die verdiende zijn strepen in het sterrenrestaurant L'Orangerie en bij Michel D. Bij die laatste leerde hij het jonge culinair talent Gaëtan Colin kennen.

Naast Gaëtan Colin vindt men in de keuken Michel Robert terug, die samen met Gaëtan eerder in het restaurant Bistrot du Mail stond. Dit duo wilde samen nieuwe culinaire horizonten verkennen. Dat werd restaurant Jaloa, een samentrekking van Jade en Loane, de twee kinderen van Gaëtan.

De menukaart verandert om de drie weken. Maar altijd neemt vis een prominente plaats in bij de hoofdgerechten. De kaart heeft een uitgebreide wijnkaart met onder andere een reeks Zwitserse wijnen van topkwaliteit.

Jaloa biedt een schitterende keuken, vernieuwend zonder te overdrijven. A la carte kan het wat prijzig uitvallen, maar als men voor de menu-formules gaat, krijgt men veel waar voor het juiste geld.

Kortom, Jaloa heeft alles om een vaste waarde te worden voor de Brusselse lekkerbekken.

:: restaurant Jaloa, Oud Korenhuis 31, 1000 Brussel, 02-512.18.31

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni