Cool Bun
Hot dogs vind je er niet, maar wel hamburgers, en zelfs hele goeie. Cool Bun is immers een hamburgertent, maar dan wel een Europese variant die mijlenver staat van het Amerikaanse concept, gecombineerd met een wijnbar.
De meeste ingrediënten van de gerechten zijn afkomstig van biologische teelt, en de broodjes worden in huis gebakken. Dat maakt een groot verschil, konden we meteen al bij de eerste hap vaststellen. Het duurde even voor we een keuze hadden gemaakt, want de menukaart is een stuk origineler dan in de doorsnee hamburgerketen. Wij kozen een van de vaste waarden, de Apple Jack Burger (€14) met sappig rundvlees, sla, tomaat, cheddar en barbecuesaus. Het geheel werd bekroond met enkele knapperig gefrituurde uienringen. Aan de overkant van de tafel werd gesmuld van een van de suggesties van de dag: een hamburger met jalapeño-peper, cheddar, avocado en tomaat (€15).
Bij een hamburger hoort een biertje, en ook hiervan heeft Cool Bun originele versies op de kaart staan: een hele resem plaatselijke, ambachtelijke en vaak biologische biertjes, zoals Barbar, La Cré Tonnerre, Hopus, en bieren van het vat zoals Jessenhofke, een bier gebrouwen met look. Omdat we zelf niet zo'n bierfanaten zijn, kozen we voor een glaasje witte biologische wijn. De sauvignon die we eerst bestelden beviel ons echter niet zo, en hoewel het niet om een kurksmaak ging maar gewoon om een persoonlijke smaak, werd ons vriendelijk een alternatief aangeboden zonder meerkost. Sympathiek!
adres: Berckmansstraat 34, Sint-Gillis, 02/537.80.02.
open: dinsdag>zondag
Lees meer over: Sint-Gillis
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.