Met zijn coworkingruimte wijst Bambino Central de weg naar de bar van de toekomst. Een open en fijnzinnige plek waar je met plezier je tijd doorbrengt.
Bambino Central: coworking met smaak
Nooit vergeten: een bar is maar al te vaak een geldmachine. Weliswaar is die realiteit ondergraven door het geregistreerde-kassasysteem en elektronische betalingen. Maar om het verlies te compenseren, gaan steeds meer zaken voor een minimale ervaring, door tegelijk te beknibbelen op de kwaliteit van de producten en die van de service. Dat is het spel, en het is moeilijk om wie dan ook te verwijten dat men de kosten probeert te drukken.
Bambino Central, dat we op een vrijdagavond ontdekten, lijkt tegen die stroom in te zwemmen. Met zijn ligging tussen Bozar en het station Brussel-Centraal zit dit adresje niet meteen op de zichtbaarste plek in de stad. Daar is zijn businessmodel dan ook niet op gebaseerd. Bambino Central is eerder een belevingsplek op basis van het coworkingconcept Silversquare. Een plek die van 's ochtends tot 's avonds open is, zo ver mogelijk verwijderd van de corporate norm.
Echte olijven!
Bambino Central spreekt eerst en vooral tot de verbeelding dankzij de inrichting van Piovenefabi, het Brussels-Milanese architectuurbureau van Ambra Fabi en Giovanni Piovene. Zitplekken gemaakt van grote rode rollen, technische aansluitingen verpakt in aluminium, een bar van granito, planten, volumes op verschillende hoogten en plantenmuren: wat een stilistische breuk met wat we gewoon zijn.
Een plek die van ’s ochtends tot ’s avonds open is, zo ver mogelijk verwijderd van de corporate norm
Maar wat nog meer verleidt, is de kwaliteit van de ontvangst – de bestellingen worden trouwens aan tafel opgenomen – en vooral de ongelofelijke zorg waarmee de drankjes en snacks zijn geselecteerd. De bierkaart gaat van de brouwerij Surréaliste (€4) langs L'Ermitage (€4,5) tot Rédor Pils (€3). Idem voor de koffie van Parlor (€2,50 voor een espresso) of het brede gamma natuurwijnen. Die komen vooral uit Italië, maar we vinden ook een voortreffelijke, licht bruisende wijn uit de Dordogne: Splash! van Vincent Alexis (€6,50).
In het bordje feta-olijven ontdekken we tot ons plezier echte kalamataolijven, terwijl we in de meeste andere plekken smakeloze troep krijgen voorgeschoteld. We zijn ook verrukt door de pizzettes (€6 tot €10) die voor onze ogen worden klaargemaakt in een koepelvormige oven, de charcuterieplankjes (€12) en de rillette van makreel (€8), geserveerd met heerlijk gegrild brood.
BAMBINO CENTRAL
rue Ravensteinstraat 64, Brussel/Bruxelles, bambino-canteen.com
ma/lu/Mo > vr/ve/Fr 8 >23.00, za/sa/Sa 8 > 18.00
Lees meer over: Resto & Bar , Bambino Central