Het lijkt een ongelukkige constante in de cafés die met de hulp van de Brusselse horecagoeroe Frédéric Nicolay tot stand komen: de uitbating valt niet altijd mee (iets te veel urbane cool achter de toog), met tijdelijke sluitingen (en heropeningen) tot gevolg. Ook Potemkine aan de Hallepoort, nochtans een fijne plek, verging het niet goed.
Café: Potemkine
Gelukkig neemt Bernard Silovy, die jaren horeca-ervaring heeft met Le Café Central in het centrum, de draad weer op. Met een nieuwe ploeg werkt hij aan een nieuwe formule met nieuwe producten, en nieuwe culturele activiteiten. Het decor van Potemkine blijft behouden: het walvisskelet van Bonom zal zelfs een prominentere en mooier uitgelichte plaats krijgen.
Culinair wil de nieuwe Potemkine beter doen. Vanaf september is het mogelijk om er van maandag tot zaterdag te lunchen, en daarbij ligt de nadruk op burgers. 's Avonds bij het aperitief (cocktails, prosecco…) zijn er quiches, soep, kazen en fijne vleeswaren van bij Caffè Al Dente in Ukkel. Op zondag wordt de klassieke brunch van Potemkine nieuw leven ingeblazen (tussen 11u en 16u).
Op zaterdag en zondag zou er ook een familiale sfeer moeten heersen, want dan krijgen de kinderen een creatieve ruimte ter beschikking (met tekentafels, leeshoek, en filmpjes) waar ze zich kunnen uitleven onder het toeziend oog van hun ouders. Op zondagnamiddag tussen 15u en 18u staan er zelfs kinderateliers op het programma. Verder kan Potemkine vanaf nu bogen op een interessante bierkaart met een tachtigtal ambachtelijke, voornamelijk Belgische bieren. En de activiteitenkalender moet vol concerten, dj-avonden, experimentele muziek, buurtactiviteiten, dansworkshops en sinterklaasfeesten komen te staan.
open: ma > za vanaf 10 uur + zo vanaf 11 uur
Lees meer over: Sint-Gillis , Resto & Bar
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.