Het beroemde restaurant Belga Queen aan de Wolvengracht zit in moeilijke financiële papieren. Het heeft bescherming tegen zijn schuldeisers aangevraagd bij de rechtbank van koophandel in Brussel. De vestiging in Gent is zelfs failliet, maar daar houdt een curator het restaurant draaiende in afwachting van een overnemer, schrijft L’Echo.
Restaurant Belga Queen in moeilijke papieren
De Belga Queen van designer-kok Antoine Pinto is niet minder dan een icoon onder de Brusselse restaurants. Maar de zaak op de Wolvengracht, vlak aan het Muntplein, zit in financiëel zwaar weer. De jaarrekeningen voor 2017 zijn nog niet neergelegd, maar in 2016 maakte het restaurant 200.000 euro verlies op een omzet van 4,5 miljoen euro.
De advocaat van het restaurant bevestigt in L’Echo dat de Brusselse onderneming bescherming tegen haar schuldeisers heeft aangevraagd bij de rechtbank van koophandel. De vestiging in Gent is zelfs al failliet verklaard, maar heeft een curator aangesteld die het restaurant open houdt tot een overnemer is gevonden.
Voetgangerszone en circulatieplan
Opvallend: als verklaring voor de financiële problemen wijst de advocaat respectievelijk naar de nabije voetgangerszone in Brussel en het circulatieplan in Gent. Ook de aanslagen in Brussel en de lockdown na de aanslagen in Parijs zouden de restaurants in zwaar weer hebben gebracht.
Als Belga Queen zou verdwijnen, is dat maar het laatste iconische restaurant in een lange reeks die de deuren moet sluiten. Eerder werden al elf iconische Brusselse restaurants, waaronder La Maison du Cygne en Brasserie Georges, failliet verklaard. Veel van die restaurants hebben ondertussen wel al een overnemer gevonden.
Lees meer over: Resto & Bar , Economie , Cultuurnieuws , Belga Queen
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.