De naam van dit restaurant kon niet toepasselijker gekozen zijn: zodra je de deur opent, komt Matteo Ciavarella je enthousiast begroeten. Met hart en ziel is duidelijk de manier waarop hij met zijn vers uit Italië geïmporteerde vennoot Ciro Cataluddi dit gloednieuwe pizza-restaurant wil runnen.
Resto: Anima & Cuore
Eros Ramazzotti schalt hartverscheurend door de luidsprekers, de muren zijn rood-wit geblokt, zoals de tafelkleedjes van weleer, op de zwart-witte tafel staat een vaas lichtroze nepbloemetjes – heerlijk postmodern!
Of Ciavarella dit lang zal volhouden, weten we niet, maar wij kregen in ieder geval een persoonlijke voorstelling van het menubord, met tot in de kleine details uitleg over elk ingrediënt. Het aanbod klinkt misschien wel wat banaal – margherita, quattro formaggi, quattro stagioni... – maar de ingrediënten zijn dat zeker niet, en hiermee onderscheidt Anima & Cuore zich van de meeste andere pizzeria's. De kazen en de fijne charcuterie die in de pizza's verwerkt worden, liggen trots in de toonbank te pronken, en om zijn enthousiaste betoog nog wat meer kracht bij te zetten, toverde onze gastheer een zelfgemaakte porchetta uit zijn oven, een rollade van varkensvlees met rozemarijn.
Wij gingen van start met de antipasti, een heerlijk assortiment warme en koude hapjes, met onder meer coppa, speck, spianata calabrese, pecorino, fior di latte en gestoofde wilde broccoli met stukjes gehakt (€13).
Vervolgens kozen we voor de pizza die de naam van het huis draagt, met fior di latte, roze garnalen, mozzarella met truffel, rucola en kerstomaten (€15). De korst van de pizza was perfect, maar helaas werd de bodem al na enkele minuten compleet zompig door het vocht dat uit de fior di latte liep. Dat was jammer, want voor de rest was het een zeer lekkere pizza. Met een amaretto van de zaak werden we weer uitgewuifd.
gesloten: zondagmiddag
Lees meer over: Ganshoren , Resto & Bar
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.