Laure Genonceaux, onthoud die naam! De jonge vrouw, die onlangs een restaurant opende in Ukkel, kan mooie adelbrieven voorleggen, waaronder twee van de meest gereputeerde eetplekken van de hoofdstad: Le Gril aux Herbes van Evan Triantopoulos en Bon Bon van Christophe Hardiquest. Maar nu probeert ze het op eigen kracht, en dat precies op de plek waar de carrière van Hardiquest tot volle wasdom kwam.
Resto: Brinz'l
Brinz'l, tot voor kort Va Doux Vent, heeft zich een ander profiel aangemeten. In een chique decor dat niet te weelderig aandoet en vrouwelijk is zonder zoetelijk te zijn, hult de zaal zich in bruine en beige tinten. Enkele foto's van Mauritius, vanwaar de chef afkomstig is, geven zin om eropuit te trekken.
Ver hoeft u daarvoor niet te gaan, wat op het bord ligt, troont u net zo goed mee op reis. Wij gingen voor een lunch à la carte – voor de drie gangen van het Menu du Marché betaal je met 35 euro minder. Ons voorgerecht, de ravioli met grijze garnalen en een bisque van vadouvan (€18), zal ons bijblijven als het wonderlijkste gerecht dat we dit jonge jaar al mochten proeven: garnalen in een dun deegjasje, opgewerkt met zwarte radijs en, vooral, een bisque op basis van garnalen en vadouvan-kruiden. Van een intense harmonie die hintte naar koffie, of zelfs mokka.
Het hoofdgerecht was ook een hoogtepunt: gevogelte van Bourgogne, polenta met rozemarijn en wortelgewassen (€28). De hoevekip was zacht als boter, terwijl de groenten – artisjok, witloof, wortel, knolkervel – een gevarieerde cuisson presenteerden. Een saus met gevogeltefond en champagne maakte er een sprankelend geheel van.
Afsluiten deden we met een exemplarische en genereuze crème brûlée met Mauritaanse vanille.
De ontvangst, ten slotte, is oldskool en onberispelijk en op de (niet goedkope) wijnkaart figureren mooie wijnen vanaf 39 euro.
open: di > za van 12 > 14.30 en 19 > 21.30
Lees meer over: Ukkel , Resto & Bar
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.