We verwachten van een restaurant, net zoals van een fles wijn of een boek, dat het ons iets te vertellen heeft. Want eerlijk gezegd hebben we genoeg van de adressen die gasten naar de mond spreken. Crab Club biedt op dat vlak een welkome uitzondering in het Brusselse landschap.
Resto: Crab Club
In de eerste plaats onderscheidt de plek zich door haar ligging: op een steenworp van de Hallepoort, op een plaats die de meeste chefs afschrikt, zoals blijkt uit het gebrek aan andere eetplekken. Ook het decor ontsnapt aan onze hang naar formats: een vrij bruut, niet meteen heel comfortabel parallellepipedum van bakstenen, dat het midden houdt tussen een kantine en een refter en baadt in het licht van wat aan de beroemde stormlampen doet denken. En op het terras prijkt een indrukwekkende werfkeet die recht uit Gdansk komt.
Maar het grootste succes van deze plek, is toch haar culinaire visie. Die hebben we te danken aan Philippe Emanuelli, vroeger werkzaam bij Café des Spores, en Yoth Ondara, die van Yoma komt. De eerste is een onvermoeibare strandjutter die zweert bij inktvissen en schelpdieren. De tweede is, door zijn Thaise en Chinese roots, een expert van de culinaire fusie tussen Oost en West. Op het bord zorgt dat voor even vervaarlijk ogende als onverwachte gerechten die je met elkaar kan delen, gaande van Aziatische worstjes (€3/stuk) met citroenkruid, gehakt en kruiden, en flitsende surf 'n' turf-combinaties als varkensspek met calamares (€14), inktvis met vijgen en figatellu (€16) – een leverworst van Corsicaans varken – of Belgische mozzarella met garnalen (€12).
Hier eet je als nergens anders. En wat het drinken betreft, dat is net zo uitzonderlijk, met bijvoorbeeld een retsina van het domein van Kechris, een witte wijn die een harsgeur koppelt aan de smaak van citroensap.
open: 7/7, 18 > 22.00
Lees meer over: Sint-Gillis , Resto & Bar
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.