Deze week waren we getuige van een miraculeuze herrijzenis: L’Estaminet, vroeger een schattig antiek café naast het Maison des Arts en bijbehorend park, opende zopas opnieuw de deuren als lunchzaak.
Resto: L'Estaminet
Nog steeds snoezig, maar een beetje opgeblonken en voorzien van kleurrijke accenten en speelse details. De geweldige houten lambrisering, het gewelfde plafond en het krakkemikkige glas-in-loodwerk zijn gelukkig onaangeroerd gebleven. De begroeide voorgevel lijkt zo weggelopen uit een filmdecor dat Amerikanen zouden maken om een authentieke Franse locatie neer te zetten. En de gezellige muziek en hartelijke bediening maken dat je L’Estaminet snel in je hart sluit.
Wij gingen het gure herfstweer te lijf met een pittige, dikke groentesoep met pastinaak en zonnebloempitten. Die kan ook als kleine maaltijd worden besteld, met wat brood en auberginekaviaar erbij (€6,50), maar wij vervolgden met het (koude) gerecht van de week: een salade van quinoa met champignons, nootjes en een vleugje pesto, met een flan van pompoen en een potje auberginekaviaar (€8). Er staat ook een warme dagschotel op het menubord, die dag een risotto met romanesco, gorgonzola en een gremolata van noten en peterselie (€11).
We vonden onze quinoasalade erg lekker, maar de flan was ietwat te flets en mocht wat meer kruiding hebben. Het brood daarentegen was opmerkelijk lekker en artisanaal gebakken. Ook de vele gebakjes op de toog bezorgden ons het water in de mond, met name de worteltaart (€3,50) met haar genereuze laag icing erover. Toch waren we vooral nieuwsgierig naar de tiramisu met speculaas en oranjebloesem, en ontdekten tot onze verrassing dat deze combinatie wel degelijk lekker kan zijn.
Kortom, wat een leuke plek! Hoeven we u er nog op te wijzen dat het aangeraden is om tijdig te reserveren?
open: ma > vr van 12 > 15.00 (+ vr: apero vanaf 17.00)
Lees meer over: Schaarbeek , Resto & Bar
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.