Wanneer Sang-Hoon Degeimbre, de sterrenchef van L’Air du Temps, een Brussels adres opent, is dat een evenement.
Resto: San
Sang-Hoon Degeimbre, alias San, is de vleugelman van de Generatie W, een groep van tien Waalse koks die het culinaire patrimonium van de regio voor het voetlicht willen brengen. De getalenteerde chef is evenzeer een crack in communicatie en heeft een buzz weten te creëren rond zijn Brusselse vestiging. Terecht, want de plek heeft veel om van te houden.
In eerste instantie is San een vormelijk succes. Het decor, dat op de benedenverdieping bestaat uit een toog van waarachter de chefs hun ding doen, is opmerkelijk. Gewaagde, levendige kleuren, het gebruik van hout en steen, mooi uitgekozen meubilair en verlichting… hier is niets op aan te merken.
De keuze van de wijnen imponeert ook, met bijvoorbeeld een gamay van Hervé Souhaut. De ploeg levert bovendien uitstekend werk: de ontvangst is warm en de twee chefs die onder de ogen van de gasten in de weer zijn, tonen zich nederig en hartelijk.
Het eten dan: het concept draait rond kommetjes, die kleine recipiënten waaraan onze cultuur niet genoeg eer betuigt. Wij kozen voor de formule die je er drie voorschotelt. De 'Gent', dat bestaat uit op lage temperatuur gegaard gevogelte, sauce suprême, duxelle en paddenstoelenschilfers, was uitstekend en doet inzien dat San Degeimbre een van de groten is.
De twee andere creaties daarentegen, de Bilbao en vooral de Roussillon, raakten ons niet. We hadden te sterk de indruk dat we een cerebraal spelletje constructie-deconstructie kregen voorgezet, dat er niet in slaagde om ook effectief uit te groeien tot een lekker gerecht. Dat gezegd zijnde, dit hoogstpersoonlijke oordeel was zeker niet voldoende om de toekenning van drie sterren, in plaats van de vier waarop ze hier zeker aanspraak zouden kunnen maken, te rechtvaardigen.
Wat ons het meest stoorde was de communicatie dat San een 'toegankelijk' adres zou zijn. Aan 45 euro voor 3 kommetjes – en geen enkele fles wijn onder de 30 euro –, is dat stellig niet het geval.
open: ma > vr van 12 > 13.30 en ma > za van 19 > 22.30
Lees meer over: Resto & Bar
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.