Om het nieuwe jaar in stijl in te zetten, trokken we deze week naar Stirwen, waar de bekende chef Alain Troubat na meer dan twintig jaar het roer overliet aan een stel ambitieuze jonge veulens. Hoewel chef François-Xavier Lambory en zaalmeester David Rasson niet eens op tram drie zitten, hebben ze al een indrukwekkend cv, met namen als Sea Grill, Bon Bon, La Villa Lorraine en Notos.
Resto: Stirwen
We werden ietwat houterig maar zeer vriendelijk ontvangen in de mooie ruime zaal, die naar onze smaak wel in een iets te kil licht baadt. De menukaart is een plezier om te lezen, met een beperkte doch zeer gevarieerde keuze aan exquise gerechten op basis van wat de chef meebracht van de vroegmarkt.
Alles wordt piekfijn gepresenteerd als een abstract schilderij, en net als je begint te denken dat het voor die prijs toch wat meer mocht zijn, ontdek je de fantastische schakeringen en dieptes in elke hap die je neemt. Dit is werkelijk topniveau.
We genoten eerst van een hapje van witloof en grijze garnalen met een toetsje citrus, gevolgd door een geroosterde langoustine uit de Guilvinec met gekonfijt spek en een bisque met rozemarijn (€30). Als hoofdgerecht kozen we niet voor de legendarische ‘koninklijke haas’ (€70), waarvoor de jongens Troubats beroemde recept mogen gebruiken, maar voor een meer bescheiden zeetong met cantharellen, langoustine, hazelnoten en aardpeer (€26), die alweer de perfectie benaderde.
De nagerechten daarentegen werden wat stiefmoederlijk behandeld, als iets waar de chef snel vanaf wil zijn, zowel qua keuze als qua uitvoering. En dat is jammer, want in deze prijscategorie moet de kwaliteit constant zijn.
De bediening verliep soms te traag en dan weer te snel, en hoewel we het gebruik van het Nederlands zeer op prijs stellen, zouden vertalingen als “kastanje, romig met vette lever en trompette de la mort” écht niet op zo’n kaart mogen staan.
Maar we zijn ervan overtuigd dat dit team met wat meer kilometers op de teller nog hoge ogen gaat gooien!
open: ma > vr van 12 > 14.00 & 19 > 21.30
Lees meer over: Etterbeek , Resto & Bar
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.