De Waalse sterrenchef van Koreaanse origine, San-Hoon (of San) Degeimbre opent in september een zaak aan de Vlaamsesteenweg.
Waalse sterrenkok naar Vlaamsesteenweg
Veel wil L’air du Temps nog niet kwijt over het Brusselse project. Het restaurant zal San heten en komt in het pandje waarin tot voor enige tijd Papers zat, een zaak in geschept papier, prenten en oude boeken.
Het huisje moet nog helemaal verbouwd worden, maar het is de bedoeling dat het kleine broertje van L’air du Temps een eenvoudige inrichting krijgt. Ook de formule wordt simpel: men zal er, net zoals bij de lunch in L’air du Temps, kunnen kiezen tussen een reeks kommetjes (‘des bols’). Of chef San Degeimbre zelf in de potten zal roeren, is nog niet duidelijk.
Degeimbre, een autodidact, opende L’air du Temps in 1997 in een vroegere frituur in Eghezée. Zijn – deels moleculaire – keuken sloeg aan en hij werd bekroond met twee Michelinsterren. Twee jaar geleden verhuisde het restaurant naar een vierkantshoeve, ook in Eghezée, waar Degeimbre een immense groenten-, fruit- en kruidentuin liet aanleggen.
Degeimbre maakt deel uit van Génération Wallonne, een groep koks die de Waalse keuken promoot.
Lees meer over: Brussel-Stad , Resto & Bar
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.