Suikerbonen en cuberdons op een tijdlijn

Jean-Marie Binst
© Brussel Deze Week
15/09/2011
Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding heeft tot eind augustus 2012 een zoet programma-jaar gevuld met workshops.

Je kan er nougat, lolly's, sinterklaaskoeken, marsepein, cuberdons, suikerbietsculpturen voor Halloween en bio-snoep leren maken. Onder de activiteiten ook proefdemonstraties 'neuzekes' en kijksessies 'hoe suikerspin en pommes d'amour maken', en uitstapjes naar de Zuidfoor.

Dat alles past in de geschiedkundige jaartentoonstelling Sweet candy, die vanaf vrijdag 23 september al dat heerlijks op een tijdslijn plaatst, en koppelt aan regio's en steden. Met oude gravures, suikerboonmachines, antieke snoepdozen en zelfs overzeese ontdekkingen als Braziliaanse brigadeiros. Het moeten niet altijd babelutten zijn.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere , Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni