De culturele aanraders van ... Manon Samier

Ive Stevenheydens
© Agenda Magazine
21/02/2009
Manon Samier is zes jaar jong. Ze gaat naar school in Sint-Pieters-Woluwe waar ze rekent, schrijft, leest en tal van boeiende dingen leert over verschillende onderwerpen waaronder haar favoriete topic, piraten. Brussel vindt Manon maar "zozo", want het is hier niet altijd warm: "Het is veel te koud deze maanden. In de zomer was ik met mijn zus, papa en mama in Roemenië. Daar was het zweten, zelfs in mijn korte kleedje. Ik denk dat het daar het hele jaar zo'n weer is. Daarom zou ik graag naar daar verhuizen." Deze week trekt Manon onder meer naar het zwembad en een tentoonstelling.

Zwembad Poseidon
"Ik durf in het grote bad, maar niet te ver. Want dan voel ik geen bodem meer. Ik stap graag in het water. Het plezantste in dit zwembad zijn de bubbelbaden. Dat zijn ronde tobbes die 'proet' doen, tot aan de oren. Die bubbels kietelen aan je buik en kin."

De Brusselse parken
"In de stad zijn er heel veel parken, maar het liefste ga ik naar dat bij ons thuis om de hoek. Daar zitten vogels, grote en kleine, van witte tot pelikanen denk ik dat ze heten. Ik hou van dieren: van vogels - liefst de kleine - van honden, van katten, van hamsters en van paarden. Ik ben met mijn zus gaan ponyrijden en dat wil ik in de vakantie weer doen. Je moet wel opletten dat je niet langs achter op het paard springt want dan stampt het! Bij ons in het park is er ook een speeltuin met de hoogste en langste glijbaan. Ik weet niet hoeveel meter ze is, maar het is in ieder geval heel hoog. Ik ga liever op de grote dan op de kleine."

Film

"We zijn naar Flushed away gaan kijken en nu heb ik alle lepels. Die heb ik gespaard met de cornflakes. Ik ga heel graag naar de film. Ik eet liever chocoladecornflakes dan gewone. Maar mijn mama zegt dat die te duur zijn."

> 31.3.2009, That's opera, Thurn & Taxis
"Deze week gaan we naar een tentoonstelling over opera. Dat zijn zingende en dansende mensen. We hebben in Thurn & Taxis al een tentoonstelling bezocht over de aarde. Er waren toffe dingen zoals plastic slierten waar je door kon lopen. Die kietelden je gezicht."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Pieters-Woluwe , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni