De stadsontwikkeling van Berlijn is 30 jaar gestremd geweest door de muur rond West-Berlijn. Na de val van de muur moest de bouwkundige eenheid hersteld worden: brug- en straatverbindingen opnieuw uittekenen, het spoor reorganiseren, en de woningen moderniseren. Nu Berlijn weer aangeduid was als hoofdstad van Duitsland, moest de stad bovendien het referentiepunt worden voor wetenschap, cultuur en nieuwe economische activiteiten.

De binnenstad werd het uitgangspunt. Daar was de verwoesting door de oorlog en waren de stedenbouwkundige operaties van na de oorlog het grootst. Vijftien jaar later is Berlijn een showroom voor de internationale architectuur. Uitschieters zijn de nieuwe ambassadegebouwen, en de gebouwen in de regeringswijk, op de Potsdamer, de Leipziger en de Pariser Platz, en projecten zoals het Grimm-centrum van de Humboldt Universiteit en het nieuwe Centraal Station vlakbij de Duitse Bondsdag.

Das neue Berlin in het Stadhuis van Brussel brengt een selectie van deze belangrijke stedenbouwkundige en architectonische projecten. Aan de hand van foto's en plattegronden, maquettes, beelden en geluiden, wordt het een interactieve belevenis die de bezoeker virtueel in het hart van de hedendaagse Duitse hoofdstad dropt.

:: Das neue Berlin. De hedendaagse Berlijnse architectuur - 1.2 > 29.4.2007 Dinsdag > zondag 10 > 17.00 - Stadhuis van Brussel - Grote Markt -
02-279.64.45, cultuur@brucity.be
Tickets: 4/3/2 (-18j gratis) euro

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni