Shop en word kunstkenner

Lieven Bulckaert
© Brussel Deze Week
26/09/2008
Nog tot en met 11 oktober kunt u het nuttige aan het aangename paren bij de handelaars van Sint-Pieters-Woluwe: 55 winkeliers hebben kunst in hun etalage gezet. Alle kunstenaars hebben een band met de gemeente: ze wonen er of brachten er hun jeugd door.

Het kunstparcours leidt tot merkwaardige (her)ontdekkingen hier en daar. Zo stelt de traiteurzaak Histoire de Famille een kunstwerk van Guillemine Capart-Vaes tentoon: ze beseften daar plots dat het deze eigenste kunstenares was die 25 (!) jaar geleden een fresco van 3,5 op 2 meter voor hun eetzaal maakte. De muurschildering wordt nog elke dag bewonderd.

Ook gemeentesecretaris Georges Mathot en politiecommissaris Willy Steegen, allebei enthou­siaste fotografen, zijn van de partij. Kunst in de etalage is een initiatief van schepen van Middenstand Carla Dejonghe, die zelf ook exposeert. U herkent de deelnemende handelszaken aan de Groene Hond Artix, de mascotte van het project. De gemeente geeft een brochure uit met het volledige parcours. Er is ook een wedstrijd aan verbonden.

:: Meer info bij cultuurbeleidscoördinator Nils Schnitzler, 02-773.07.64

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Pieters-Woluwe , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni