Dolce Amaro
De artistieke foto's van weleer hebben plaatsgeruimd voor een reusachtig kunstwerk dat de hele zijmuur siert met een authentiek Italiaans straatbeeld. Verder is het gezellige interieur grotendeels onveranderd gebleven, al vonden we het een beetje jammer dat de grote TL-buizen brandden in plaats van de kleine halogeenspotjes boven de toog.
Maar authentiek is Dolce Amaro zeker: het Italiaanse personeel zorgt voor een zwierige bediening die ontzettend hartelijk en vriendelijk is. Of we graag meteen een aperitiefje wensten of liever meteen met de wijn begonnen? Of we onze gerechtjes snel wilden krijgen of liever nog wat wachtten? En dat we zeker eens moesten proeven van het nog warme brood met verse olijfolie...
De kaart biedt een mooie waaier aan Italiaans geïnspireerde gerechtjes zoals terrine van gegrilde inktvis met een limoncellosaus (€14), scampi's met een passatina van kikkererwten en rozemarijn (€15), diverse pasta's en scaloppine di vitello met kappertjes en kerstomaatjes (€18,50). Wij lieten ons echter verleiden door de verlekkerde blik in de ogen van de patron toen hij de dagsuggesties opsomde, en bestelden een carpaccio van zeebaars in een verrassende combinatie met venkel en sinaasappel (€16), gevolgd door pasta met vers geraspte truffel (€22). Die was lekker, maar we keken wel een beetje jaloers naar de mooie portie truffel die aan de tafel naast de onze werd geserveerd.
De wijnkaart bevat tussen de vele prentjes en uitleg door - wist u trouwens dat de Aspriniodruif naar Etruskische gewoonte tegen populieren aangroeit, tot wel twintig meter hoog? - een aanvaardbaar geprijsd aanbod. Wij sloten af met een geslaagde panna cotta met witte chocolade (€6), gingen we tevreden naar huis: ons bezoek was gelukkig meer zoet dan bitter. Maar doe de volgende keer in godsnaam die vreselijke lichten uit, jongens!
waar: Charleroisesteenweg 115, 1060 Sint-Gillis
info: 02-538 17 00 of www.dolceamaro.be
Lees meer over: Sint-Gillis
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.