Dupont Café
Het heeft nog de ziel van een ouderwetse bruine taverne met houten lambrisering, maar is intussen wel opgeleukt met een trendy kleurtje op de muren en tal van nostalgische bierreclames van onder meer Haecht, Hougaerdse Das en Palm uit Steenhuffel.
Je kunt er oerdegelijke gerechten vinden zoals mergpijp met toast (€8,50), petits-gris de Namur met peterselieboter, champignons en tomaat (€9,20), stoemp met drie soorten varkensvlees (€10,90) en lamsragout met groenten en bruin bier uit Grimbergen (€14,80).
Wij lieten ons verleiden door enkele dagsuggesties van het krijtbord: een tartaar van gerookte en rauwe zalm met groene appel en mosterd (€12,90), gevolgd door een kalfskotelet Blackwell (met een picklessausje) met kroketten (€17,90).
Het voorgerecht was lekker fris en vers en kon ons zeker bekoren, maar het hoofdgerecht deed ons zowel qua presentatie als qua smaak eerlijk gezegd meteen denken aan communiefeesten uit de jaren 1980: niet slecht, maar rustiek. Het vlees was naar onze smaak te doorbakken en de groenten waren weinig spannend, maar de smaak zat wel goed.
We vonden toch nog plaats voor een toetje, en in plaats van de traditionele ijscoupes - geserveerd in van die matglazen kelken (ja ja, communiefeest!), kozen wij voor een sorbet van kriek, 'verdronken' in... kriekbier (€7,50). Het ijs smaakte meer naar gekonfijte kersen dan naar bier, maar combineerde wonderwel met het schuimende vocht dat het geheel tot een bruisend zomers nagerecht maakte. We begonnen met een lepel, en eindigden met het glas aan de lippen.
--------------------------
eat & drink ¦ resto
--------------------------
adres: Kerkhof van Brussellaan 151, Evere, 02-726.29.01, info@dupontcafe.be
open: maandag > donderdag van 12 > 14.00 uur en 18 > 22.00 uur / vrijdag van 12 > 14.00 uur
& 18 > 22.30 uur / zaterdag van 18 > 22.30 uur
Lees meer over: Evere
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.