Ontstellend nieuws voor de vele trouwe klanten van kaashandel Langhendries in de Greepstraat. Vorige week kregen ze te horen dat de winkel, die al ruim zeventig jaar bestaat, er eind deze week mee ophoudt.
Kaashandel Langhendries stopt ermee
De kaashandel werd vlak na de oorlog opgericht door de familie Langhendries. In 2006 lieten dochters Paule en Marie-Claire de bloeiende zaak over aan een investeerder. Na een faillissement kreeg Martine Van Cleemput, die al meer dan dertig jaar meehielp in de winkel, de zaak in handen. Samen met haar man Willy, een voormalig vuurwerkmaker, zette ze de befaamde kaastraditie van het huis voort.
"Er zijn de laatste jaren ook heel wat nieuwe kaashandels opengegaan, die goed draaien. Dit is niet het einde van het kaasverhaal in Brussel"
Inmiddels kampt Willy met gezondheidsproblemen. Dat is de reden waarom het koppel stopt met de winkel, nu het huurcontract afgelopen is. Een overnemer bleek moeilijk te vinden door de ligging van de winkel, pal in de toeristische zone aan de Beenhouwersstraat.
Volgens Bernadette Delange, eigenaar van Fromagerie Saint-Michel in Waterloo en voorzitster van de Unie van Kleinhandelaars in Kaas, verdwijnt met Langhendries zowat de oudste kaashandel van Brussel. “Langhendries is een instituut. Het was al een emblematische zaak in de tijd van mijn ouders,” zegt ze.
“Maar dit is niet het einde van het kaasverhaal in Brussel. Er zijn de laatste jaren ook heel wat nieuwe kaashandels opengegaan, die goed draaien. Ik denk bijvoorbeeld aan Julien Hazard in Ukkel, Saint Octave in de Hoogstraat en sinds kort ook in Sint-Gillis, en aan La Fruitière, dat een half jaar geleden begon op de Kolenmarkt.
Lees meer over: Brussel-Stad , Resto & Bar , Samenleving , kaashandel , Langhendries , Greepstraat
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.