Nu de Brusselse regering heel wat strengere maatregelen heeft aangekondigd om het coronavirus in te dijken, komt haar economische taskforce opnieuw samen. De regering bekijkt momenteel welke sectoren het meest in moeilijkheden verkeren en zal daar 'adequate maatregelen' aankondigen.
Afgelaste evenementen: taskforce beraadt zich over steunmaatregelen
Alle evenementen met meer dan 1.000 bezoekers zijn voortaan verboden in Brussel, kondigde minister-president Rudi Vervoort (PS) dinsdagavond aan. Brusselse rusthuizen bezoeken mag niet meer, tenzij de inwoner moet verhuizen of op sterven ligt. Bovendien blijven heel wat Brusselaars spontaan vaker thuis uit voorzorg. Het coronavirus heeft Brussel stevig in zijn greep, en dat heeft niet alleen gevolgen voor concert- en evenementorganisatoren en eigenaars van grote feestzalen, maar ook voor bijvoorbeeld alle horecazaken, sportcentra, bioscopen en taxi- en busbedrijven.
De vraag of de overheid niet financieel moet tussenkomen om die last te verlichten, dringt zich op. En komt uiteraard donderdag aan bod op de economische taskforce rond de gevolgen van het coronavirus die het Gewest vorige week in het leven riep, zegt Nicolas Roelens, woordvoerder van bevoegd staatssecretaris Barbara Trachte (Ecolo).
De regering bestudeert niet alleen welke steunmaatregelen tijdens maar ook na de crisis kunnen worden ingevoerd, laat Zeynep Balci, de woordvoerster van minister-president Rudi Vervoort (PS) weten.
"We analyseren momenteel welke economische sectoren het meest in moeilijkheden verkeren, en zullen dan een beslissing nemen", zegt Roelens. "Maar zoals de minister-president vorige week al zei, als het nodig is zal het Gewest maatregelen nemen. Die intentie is er."
Lees meer over: Brussel , Economie , Samenleving
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.