Verse soep, salades, frisse dranken en huisgemaakte taart. Een nieuwe foodkiosk op het De Brouckèreplein opent in september met een volledig biologisch menu.
Brouckèreplein krijgt biologische foodkiosk
De stad Brussel had in maart een oproep gelanceerd om een kiosk te openen met gezonde, artisanale en seizoensgebonden voeding. La Fermerie is nu de gekozen uitbater en opent in september, schrijft La Capitale.
Op het menu staan soepen, verse bowls, koffie en biologische dranken, net als huisgemaakte taart. De producten komen zoveel mogelijk van lokale leveranciers en stadsboerderijen, wat ook betekent dat het menu zich aanpast aan de seizoensgroenten die voorhanden zijn.
Herbruikbaar
Om helemaal groen en duurzaam te zijn, wil de kiosk ook niets verspillen. Gebruikt koffiegruis willen ze als compost gebruiken voor hun planten, pompoenpitten en andere zaden willen ze meegeven aan de klanten om er een eigen stadstuintje mee te maken. En alle producten worden in herbruikbare verpakkingen verkocht.
"La Fermerie vult het huidige commerciële aanbod op het plein aan"
Schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (Défi) legt in La Capitale uit dat de kiosk het De Brouckèreplein “een meerwaarde zal geven”. “La Fermerie biedt gezonde voeding aan, wat het huidige commerciële aanbod van het plein aanvult”, zei hij.
Onder de lokale leveranciers vallen de Ferme Abbatoir (op het dak van de Foodmet in Anderlecht) en de stadsboerderijen Nos Pilifs, Le Début des haricots, Cycle Farm en Le Champignon de Bruxelles. Alle leveringen zullen per fiets gebeuren.
Het contract met de kiosk loopt voorlopig voor één jaar en kost ongeveer 12.000 euro.
Lees meer over: Brussel-Stad , Economie , De Brouckèreplein , picknickkiosk , biologische voeding
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.