Eneco laat Brusselse consument links liggen
Sinds 1 januari 2007 is de Brusselse energiemarkt vrijgemaakt. Een groot concurrentiesucces is de liberalisering nog altijd niet. Om en bij de 80 procent van de gezinnen krijgt de factuur nog van Electrabel. Ook de komst van de nieuwste leverancier op de Belgische markt zal daar niets aan veranderen. Eneco laat de Brusselse gebruikers immers links liggen.
"Wij hebben de pretentie om Belgische leverancier te worden en onze duurzame energie in heel het land aan te bieden," zegt Christophe Degrez, algemeen directeur van Eneco België. "Maar in Brussel vinden wij het risico vandaag te groot."
Volgende week verschijnt een nieuwe Brusselse ordonnantie die de energiemarkt bijstuurt. Een compromis waarbij zowel de levarancier als de zwakke consument beter beschermd zou moeten zijn. Eneco is echter niet overtuigd.
"Consumenten moeten beschermd worden, daarvoor dient de regelgeveing. Maar wij willen niet opdraaien voor klanten die bewust niet betalen."
In het verleden wierp ook Nuon als particuliere leverancier de handdoek in de Brusselse ring. Het hoofdstedelijk gewest is blijkbaar geen bedrijfsvriendelijke markt. "Waarom Nuon zich heeft teruggetrokken, moet u aan hen vragen maar ik denk dat de beweegredenen die wij aanhalen om niet in de Brusselse markt te stappen ook bij hen hebben meegespeeld," besluit Degrez.
In elk geval is de topman die met Nuon de Brusselse Markt verliet dezelfde als die van Eneco België vandaag.
Lees meer over: Economie
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.