Goed Gerief: Make Up For Ever
De Limburgse Ria Nijssen had aanvankelijk een groothandel in geneesmiddelen, die na verloop van tijd uitgebreid werd tot groothandel in cosmetische producten en make-up. Vijf jaar geleden nam ze de winkel van Make Up For Ever in de Zuidstraat over en werd meteen de exclusieve Belgische verdeler van dat Franse merk van professionele make-upproducten.
Op het gelijkvloers van het pand zit de shop, waar de klanten het uitgebreide aanbod aan foundations, blushes, mascara's en andere producten kunnen bekijken en uitproberen. "Wie de tijd heeft, mag plaatsnemen in de stoel en krijgt meteen make-upadvies," zegt Nijssen.
Ze haalt er Juan Carlos bij, een Ecuadoriaan die bij Make Up For Ever in Frankrijk opgeleid werd tot make-upartiest. Hij vindt het merk bijzonder omdat het pigmentgehalte van de producten zo hoog ligt. "Je moet maar een heel dun laagje aanbrengen. Daardoor lijkt het allemaal heel natuurlijk en heb je niet het gevoel dat je gemaquilleerd bent. De textuur van de huid blijft zichtbaar maar de foutjes zijn weg." Een ander voordeel, zegt hij, is dat alle producten waterbestendig zijn en heel lang houden. "Dat komt omdat ze ontwikkeld zijn voor professioneel gebruik, voor theater en film. Tijdens een opname is het lastig als er voortdurend retouches gedaan moeten worden."
Behalve de gebruikelijke maquillageproducten vind je bij Make Up For Ever ook wat zeldzamere artikelen, fluoroze poeder bijvoorbeeld, dat gemengd kan worden met oogschaduw of fond de teint, valse wimpers in alle vormen en maten, make-up speciaal voor latino's, zwarten en Aziaten, ontschminkers om de strafste make-up er zonder schuren af te halen, ja, zelfs bloedpastilles om ongelukken of moordscènes te enscèneren.
Op de eerste verdieping is er een kleine studio waar mensen kunnen leren zich op te maken en waar de uitgebreidere maquillages, bijvoorbeeld voor een bruiloft, plaatsvinden. Daarboven is er nog een schoonheidssalon en op de vierde verdieping heb je de academy. Daar worden niet alleen losse cursussen maar ook een jaaropleiding tot make-upartiest gegeven. "Je leert tijdens dat jaar hoe je mensen moet opmaken voor een avondje uit, maar ook hoe je iemand moet schminken voor een modeshow of voor het theater. Bovendien krijg je les in artistieke make-up, bodypainting en speciale effecten," vertelt Juan Carlos, die de lessen geeft.
Alsof dat allemaal niet genoeg is, is de winkel is ook in travestiemiddens. Nijssen: "We krjgen regelmatig mensen over de vloer die zich hier outen en vragen hoe ze zich als vrouw moeten opmaken."
En ten slotte is er nog het algemene aanbod voor mannen. Ja, voor mannen. "De doorsnee trendy man zet vandaag een streepje eyeliner en gebruikt transparante mascara en transparante lipgloss," weet Nijssen. "Dat hebben we allemaal in huis."
:: Make Up For Ever, Zuidstraat 62, 1000 Brussel, 02-512.10.80
Lees meer over: Brussel-Stad , Economie
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.