Restaurants rekenen btw-verlaging nauwelijks door
Horeca-uitbaters moeten sinds 1 januari nog maar 12 procent btw betalen, tegenover 21 procent voordien. De meerderheid van de uitbaters rekent die verlaging niet door naar de klant. In Vlaanderen werd maar 2 procent van de gerechten op de menukaart goedkoper. In Brussel is er sprake van een prijsdaling voor 28 procent van de gerechten.
"De situatie was zodanig slecht in de restaurantsector dat er nood was aan meer marge. Dat is ook de reden waarom de btw-verlaging er gekomen is, om de duurzaamheid in de sector te vrijwaren."
En de consument? Volgens De Haes moet die de impact van de verlaging niet zo zeer in zijn portemonnee verwachten. "Het voordeel voor de consument is dat hij binnenkort nog steeds in zijn favoriete restaurant terecht zal kunnen."
Lees meer over: Economie
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.