Studeren in luxe in hartje Brussel
Tegen 2015 wil de joint venture van The Carlyle Group en Benelux Property Group 5.000 tot 7.000 luxekoten creëren op een twintigtal plaatsen in beide landen.
De studentenkamers zullen worden verhuurd onder de merknaam 'City Living'. Er zijn vijf verschillende kamertypes beschikbaar, van 'standaard kamers' tot 'suites'.
Alle kamers zijn ingericht met designmeubilair en hebben een LCD-televisie en draadloos internet. De suites beschikken over een eigen keuken, zitgedeelte en een ruimere badkamer met douche en ligbad. In de gebouwen zijn ook gemeenschappelijke ruimtes ingericht, zoals een studiezaal en een lounge.
Volgens City Living zijn hun accommodaties speciaal voor studenten in de
laatste fase van hun studie of afgestudeerden in de eerste twee jaar
van hun werkzame leven. De organisatie zegt dit te zullen controleren bij de universiteit of werkgever.
Brusselse koten
De plannen voor het Brusselse project van City Living bevinden zich volgens de organisatie momenteel in een 'afrondende fase'. Het zou gaan om 113 studentenkoten in het historisch
centrum van Brussel. Volgens de plannen op de website van City Living zullen de kamers boven de Saint-Honoré galerij komen.
Eind september startte City Living in België met 140 studentenkamers in Luik. De groep bestudeert momenteel ook projecten in Antwerpen, Brugge en Leuven. City Living start in de Benelux, omdat België en Nederland met een massaal tekort aan studentenvoorzieningen kampen, klinkt het.
De prijs voor een luxekot varieert van 340 euro tot 600 euro per maand, afhankelijk van het kamertype en de duur van de huurperiode.
Lees meer over: Brussel-Stad , Economie
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.