Vleesverwerkend bedrijf Viangros breidt uit
Bij Viangros, het bekende vleesverwerkende bedrijf in Anderlecht, gaat de slachterij in september dicht. De activiteit wordt uitbesteed aan een slachthuis in Zele, in Oost-Vlaanderen. De sluiting van de slachterij van Viangros is nodig voor de uitbreiding van het bedrijf met 8.000 tot 10.000 vierkante meter. "We gaan de vrijgekomen capaciteit gebruiken voor nieuwe ateliers voor het versnijden en verpakken van alle vleessoorten," zegt Karel Veyt, directeur van Viangros.
Bij Viangros worden wekelijks zo'n zeshonderd runderen geslacht en verwerkt tot voorverpakt vlees. Ook andere vleeswaren, vooral varkensvlees, rollen hier van de band.
Van het kleine vleesverwerkende bedrijfje uit de jaren zestig is Viangros uitgegroeid tot een fabriek met 750 vaste werknemers. Door de uitbreiding van het bedrijf zijn er de komende twee jaar bijkomende werkkrachten nodig, zegt Veyt: "Op vrij korte termijn zullen we zeker 100 à 150 mensen nodig hebben, zowel slagers als gewone arbeiders. We verwerken namelijk vlees, maar het wordt bij ons ook verpakt."
In 2006 haalde Viangros een zakencijfer van 130 miljoen euro. Dat cijfer zou dit jaar nog met tien procent kunnen stijgen. Het succes is volgens Viangros toe te schrijven aan een bewuste keuze voor voorverpakt vlees, bestemd voor supermarkten. Klanten kopen tegenwoordig vooral daar vlees, minder en minder bij de traditionele slager. Bovendien besteedt Viangros veel aandacht aan wat de klant precies wilt: vleesspecialisten houden zich uitsluitend bezig met het op voorhand bedenken van nieuwe schotels.
"Voor de feestdagen zijn we nu bijna rond met allerlei nieuwe ideeën rond fondue, gourmet en steengrillschotels," legt de directeur uit. "In september beginnen we al te werken aan het barbecueseizoen 2008. We steken dan al de koppen bij elkaar om te zoeken naar nieuwe ideeën voor producten voor op de barbecue."
Als de slachterij van Viangros dicht gaat, zullen de elf personeelsleden onmiddellijk aan de slag kunnen op een andere afdeling van het vleesbedrijf.
Lees meer over: Economie
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.