MODO Parcours maakt dit jaar politieke statements
Op 28 oktober gaat de elfde editie van het MODO Parcours van start. Het is in Brussel een van de belangrijkste mode-events van het jaar, en heeft als doel de Brusselse modewereld in de kijker te zetten en toegankelijk te maken voor een breed publiek.
Organisator is nog steeds MODO Brussels, dat tot vorig jaar nog Modo Bruxellae heette. Met de naamswijziging ging ook een koerswijziging gepaard, waarbij MODO beter ondersteund door de Brusselse regering terugkeerde naar zijn core business, namelijk het ondersteunen en promoten van de Brusselse mode-ontwerpers. Want hoewel Brussel bij het grote publiek niet meteen geassocieerd wordt met mode zoals bijvoorbeeld Parijs of Milaan, kent de stad een bloeiende modescene met ontwerpers die wereldwijd geprezen worden omdat ze buiten de lijntjes kleuren, maar toch steeds hoogstaande kwaliteit afleveren. Brusselse ontwerpers zijn dan ook steeds meer gegeerd bij internationale modehuizen.
Politiek statement
Omdat de statements en manifesten de laatste tijd bon ton zijn in de mode- en designsector, heeft MODO de ontwerpers dit jaar gevraagd om ook een statement te maken dat losstaat van de mode. En dat heeft blijkbaar heel wat onder hen geïnspireerd om een politiek statement te maken over de politieke impasse waarin ons land het voorbije anderhalf jaar verkeerde. Maar gelukkig staat of valt het Parcours niet met het al dan niet hebben van een regering, en blijft het een bezoekje waard.
In totaal staan er bijna zeventig installaties op het programma, zowel van jong talent als van gevestigde modehuizen. Deze vinden een onderkomen in boetieks en unieke privélocaties. In het toekomstige Brussels Centrum voor Mode en Design zal de pop-up store BRUSSELS BOUTIKQ zich tijdelijk vestigen, evenals twee tentoonstellingen onder de gemeenschappelijke noemer 'Brussels meets Seoul meets Brussels'. De eerste toont werk van eerstejaarsstudenten van modeschool La Cambre Mode(s), terwijl de andere het resultaat toont van de workshop 'Full Metal jacket' die artistiek directeur Didier Vervaeren en Tony Delcampe organiseerden met studenten van het Samsung Art and Design Institute van Seoul.
Dankzij een handig plannetje kan iedereen het hele Parcours op eigen tempo volgen en in de gewenste volgorde - een uitgelezen kans om ongewone plekjes in de Dansaertwijk te ontdekken en misschien toch eens zonder schroom die exclusievere boetieks binnen te stappen.
uur: van 11 tot 18 uur - nocturne op 28 oktober tot 22 uur
waar: in en rond de Dansaertstraat.
start- en infopunt: Ritscafé, Dansaertstraat 70 in 1000 Brussel
Lees meer over: Brussel-Stad , Events & Festivals
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.