Een robot programmeren, een DNA-analyse maken, of een lezing volgen over klimaatverandering: de tweede editie van het Wetenschapsfestival in Muntpunt biedt zondag een gevarieerd programma.
Wetenschapsfestival zet artificiële intelligentie in de kijker
Lees ook: Twee dagen wetenschap op mensenmaat
Doel van het festival is om bezoekers van alle leeftijden op een speelse manier kennis te laten maken met de wetenschap. Zo kunnen liefhebbers leren hoe de technologie achter Siri werkt (de persoonlijke assistent van iPhone), op 3D-schattenjacht gaan of leren reanimeren op een technische pop.
Het is de tweede editie van het festival, dat een initiatief is van de Erasmushogeschool, Odisee en de KU Leuven. Vorig jaar lokte het Wetenschapsfestival 2.700 geïnteresseerden en dit jaar mikt de organisator op hetzelfde aantal liefhebbers. Het festival maakt deel uit van de Dag van de Wetenschap, een opendeurdag voor bedrijven en universiteiten in Vlaanderen en Brussel.
Nieuw op het festival is de aandacht voor activiteiten voor kinderen van 4 en 5 jaar. Ook gaat het programma dit jaar verder dan de bètawetenschappen. Zo is er bijvoorbeeld een lezing over 19de-eeuwse viooltechnieken door het Koninklijk Conservatorium Brussel, en een luisterspel van de Brusselse Media- en Theaterschool RITCS over klimaatverandering.
> Wetenschapsfestival
25/11, 10 > 17.00, Muntpunt
Lees meer over: Brussel , Events & Festivals , Wetenschap , Wetenschapsfestival
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.