Frituur Chez Antoine en de omliggende cafés

Michaël Bellon
© Agenda Magazine
15/02/2009
Frituuruitbaters onderschatten weleens het dramatische verslappen van de frieten die ze inpakken voor hun klanten. Enkele scheurtjes in het inpakpapier verhelpen weinig aan dat fenomeen, en volgens ons kun je beter geen frieten eten dan slappe frieten.

Wie niet erg ver moet met zijn pakje, maakt de verpakking dan ook best maar meteen weer open. Of hij zoekt naar een andere oplossing om in deze druilerige tijden aan zijn gerief te komen. Op het Jourdanplein is die voorhanden. Frituur Chez Antoine levert daar al 58 jaar superbe waar: in een puntzak, en liefst met de tartaarsaus van het huis.

Goed om weten is evenwel dat verschillende cafés rondom de frituur zich profileren als 'Partenaire de la maison Antoine': je mag er je frieten binnen gaan opeten, zodat je in de kou moet blijven staan noch je frieten moet laten inpakken. L'Espérance is zo'n café. Het is een filiaal van restaurant Chez Bernard er vlak naast, en toen wij er rond het middaguur zaten, zat het helemaal vol met scholieren, leerkrachten en toeristen die er drank bestelden bij hun zelf aangesleepte lunch (niet alleen frieten overigens).

De drukte en de speelkasten staken wat af tegen het rustieke decor, maar er hing wel een ambiance. Voor wie wat kalmere momenten wil doorbrengen samen met zijn frietzak zijn The First Bar en L'Autobus wellicht betere opties.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni