------------ publireportage ------------
------------ publireportage ------------
Hoeveel batterijen verstoppen er zich bij jou thuis? 10, 30, 50 of meer? Grote kans dat je te laag gokt! En heb je deze batterijen wel echt allemaal nodig?
Een gemiddeld Brussels gezin heeft 83 batterijen in huis, waarvan er ongeveer 18 leeg zijn. Dat had je vast niet verwacht! De meeste mensen schatten immers dat ze maar zo’n 32 batterijen in huis hebben - in realiteit zijn er dat dus 2,5 keer zoveel!
Maar waar zitten die batterijen dan allemaal? Denk maar eens aan de keukenweegschaal, de afstandsbediening, het fototoestel, vergeten speelgoed,... Opvallend: is het apparaat stuk, dan worden de batterijen er vaak niet uitgehaald. Vergeet dus zeker niet om toestellen die je een lange tijd niet gebruikte, te controleren op verborgen batterijen en de lege exemplaren binnen te brengen!
Al je lege batterijen in huis gevonden? Test ze om zeker te zijn dat ze leeg zijn en breng ze dan binnen in een Bebat-inzamelpunt.
83 batterijen - dat zijn er heel wat! En van die 83 batterijen, zijn er zo’n 32 - dus meer dan een derde - die los in huis rondslingeren. Tot dit aantal behoren onder andere ook de 'stock' nieuwe batterijen die je last minute aan de kassa nog op de band gooide onder het motto 'je kan nooit genoeg batterijen in huis hebben'.
Let op, want batterijen hebben wel degelijk een vervaldatum! Het is dus verstandiger om enkel de batterijen aan te kopen die je nodig hebt om zo verspilling tegen te gaan. En op die manier blijf je zelf niet zitten met een heel pak vervallen batterijen, een win-win situatie dus!
Denk ook even goed na bij de aankoop van een toestel: voor sommige toepassingen bestaan er alternatieven zonder batterijen en bepaalde toestellen werken ook op netstroom. Dit komt het milieu ten goede.
-----------------------------------------------------
Deze publireportage kwam tot stand zonder medewerking van de BRUZZ-redactie