India proeven: kookworkshop in Den Dam
In het verleden werd er al een waaier van activiteiten rond dit immense land opgezet: voorstellingen gebaseerd op oude heldenverhalen, een kameropera, concerten en een fototentoonstelling.
Dit keer kaapte LabArca een topkok weg, rechtstreeks van achter zijn fornuis in het restaurant van hotel Usha Kiran in Gwailor, een van de voornaamste Taj-hotels.
Het wordt geen stijve kookles, maar een culinaire ontdekkingsreis onder bekwame leiding. Samen met de chef-kok wordt er een volledige maaltijd klaargemaakt. Hij demonstreert enkele typische knepen van de Indiase gastronomie, maar er is ook plaats voor experiment en eigen inbreng. De culinaire cultuur vertelt veel over de gewoonten en de levensvisie van de bewoners van dit enorme land. Het resultaat wordt meteen verorberd.
Dit is hoogstwaarschijnlijk een van de laatste activiteiten van LabArca in de loods van Den Dam: die wordt afgebroken. Het multidisciplinaire gezelschap wordt dan wellicht dakloos.
Taste of India, 21 en 28 april om 19 uur in GC Den Dam, Waversesteenweg 1747. 40 euro voor de twee avonden (20 euro per les). Info en inschrijven op 02-663.89.50 of dendam@vgc.be
Lees meer over: Oudergem
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.