De verdediging van Tarek Ladhari verzoekt het assisenproces rond de moord op de 'Koning van de Beenhouwersstraat' uit te stellen, omdat verschillende "kroongetuigen" niet op het proces aanwezig zijn. Vandaag heeft het hof beslist dat het proces niet wordt uitgesteld.
Geen uitstel in proces 'Koning van de Beenhouwersstraat'
Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws dinsdag.
Vandaag heeft het Brusselse asissenhof beslist om het proces rond de gewelddadige dood van Denis Adrien Debouvrie, de zogenaamde ‘Koning van de Beenhouwersstraat’, niet uit te stellen. De verdediging had daar maandag bij de start van het assisenproces op aangedrongen, omdat verschillende getuigen niet aanwezig kunnen zijn.
Het proces gaat vandaag en morgen gewoon verder, maar zal dan tijdelijk worden opgeschort tot 21 oktober.
Keel overgesneden
Eld jaar geleden werd Denis Adrien Debouvrie (74) dood teruggevonden in zijn bureau, boven één van zijn restaurants in de beroemde Beenhouwersstraat. Zijn keel was overgesneden. De man bezat er niet minder dan 22 eigendommen, waaronder enkele toprestaurants. Dit imperium had hij geërfd van zijn vader.
Veel geld en macht dus, maar minstens even veel afgunst en woede. Vooral ook door de manier waarop hij zijn intimi behandelde. Uitbuiting van personeel, bedreigingen, wantrouwen jegens iedereen die in "zijn" straat iets op poten probeert te zetten. Het leverde hem de titel 'Koning van de Beenhouwersstraat' op.
Een andere gangbare praktijk was het opdrijven van de huurprijzen. Eenmaal een pand verhuurd was, sprongen de huurprijzen vooral omhoog. Om dit soort praktijken te kunnen blijven hanteren, zou hij zelfs een groep zware jongens rond hem verzameld hebben, een soort van gerechtsdeurwaarders, die met harde hand het geld gingen ophalen.
Verdachte ontkent al elf jaar
Genoeg kandidaten dus die Debouvrie een kopje kleiner wilden maken, maar de speurders kwamen uit op de toen 53-jarige Tarek Ladhari. Hij huurde een pand van Debouvrie en baatte er La Petite Fontaine uit. Het restaurant bevond zich recht tegenover restaurant "La Vieille Ville", waarboven Debouverie zijn bureau en appartement had. Zoals zovelen had hij zware schulden bij Debouvrie.
Er zijn ook enkele elementen die Ladhari in nauwe schoentjes brengen. DNA van de beschuldigde werd bijvoorbeeld teruggevonden op het been en op een fles whisky van het slachtoffer. Ook zijn plotse vertrek na de feiten deed vragen rijzen. En dan is er nog het beruchte ontvoeringsplan, dat Ladhari samen met enkele andere restauranthouders 9 maanden voor de moord zou hebben beraamd.
Het onderzoek liep veel vertraging op, maar Ladhari ontkent al elf jaar elke betrokkenheid.
Lees meer over: Brussel-Stad , Justitie , Beenhouwersstraat , Koning van de Beenhouwersstraat , hof van assisen , Denis Adrien Debouvrie
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.