L'Artea
De naam verwijst naar zaakvoerder José Taréa, die de zaak - waar vroeger restaurant L'Ascoli gehuisvest was - vorig jaar een volledige opknapbeurt gaf. De zachte grijze en beige tinten vormen een discrete achtergrond voor een reeks grote foto's van voluptueuze filmdiva's uit vervlogen tijden.
Maar toch mist het restaurant in het echt dat extra tikje sfeer dat het op de foto's op de website wél lijkt te hebben. De bediening is erg vriendelijk, maar laat hier en daar steekjes vallen. Daar doen we normaal niet lastig over, maar vanaf een bepaalde prijsklasse liggen onze verwachtingen hoger.
De menukaart is hoofdzakelijk Italiaans, met een mooie variatie. Wij kozen voor de sauté van venusschelpen met zachte look (€17), maar kregen jammer genoeg geen bord voor de lege schelpjes, zodat we in het rond moesten graven, en hadden er ook wel graag een lepel bij gekregen om de lekkere saus beter te proeven.
Aan de overkant van de tafel verscheen een bordje tomaat met mozzarella di bufala (€15), dat wel heel erg eenvoudig gepresenteerd was. Bij het eten dronken we een verdienstelijke en redelijk geprijsde pinot noir (€22).
Vervolgens proefden wij van een prima tagliata van rund met rucola, balsamico, parmezaan en gebakken aardappeltjes (€23). Alleen waren die aardappeltjes eerder een variant op frietjes dan de aardappeltjes die je in Italië zou verwachten.
We schrokken ook een beetje van de felroze kleur van de macaron met ijs die we als nagerecht bestelden (€8), maar dat is een kwestie van smaak. Maar voor een rekening van 125 euro hadden we toch net iets meer verwacht.
adres: L'Artea, Waterloosesteenweg 940, Ukkel - 02-372.09.79
gesloten: zaterdag (lunch) & zondag
Lees meer over: Ukkel
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.