Le Chalet Espagnol
Wat de herinrichting betreft, leverden zij puik werk. Binnen is het erg ruim en best gezellig door de stemmige bakstenen muren die effectief een Spaans cachet geven aan de zaak. Achter de toog zie je de kokkin aan het werk in de keuken. Een televisiescherm houdt je op de hoogte van de exploten van Lionel Messi. De geluidsisolatie houdt het drukke verkeer weg. Op de verdieping is er een zaal voor feestjes.
Belangrijker is natuurlijk nog dat de tapas (warme en koude) erg lekker zijn. Tortilla, chorizo al vino, patatas bravas, gambas a la plancha, calamares a la romana, croquetas de bacalao, pimientos de padron... een mens mag niet te lang zonder blijven zitten. De pulpo a feira en pulpo con cacholas (octopus op zijn Galicisch, al dan niet met aardappelen) zijn de specialiteit. Paella kun je overigens ook krijgen en een dagmenu kost 10 euro. We kunnen de liefhebbers van de tempranillodruif melden dat ook de wijnen van Spaanse origine zijn. Van de tap stroomt er Brugse witte en Ramée.
Le Chalet Espagnol heeft dus ongeveer alles wat nodig is om een goed draaiende zaak te worden. Behalve passage dan. Er zijn nu ook weer niet zoveel toeristen die de Basiliek bezoeken, en de meeste mensen die in het Elisabethpark rondlopen schijnen nogal op hun lijn te letten. Spanjaarden zijn er ook al niet zoveel in de buurt, dus zal het van u afhangen. Afwezigen hebben ongelijk. Deze tapasbar schreeuwt erom 's avonds afgeladen vol te zitten.
adres: Broustinlaan 113, Ganshoren, 02-424.29.14,
open:
di > vr 11 > 16.00 uur,
18.30 > 22.30 uur, za 18.30 > 23.00 uur,
zo 11 > 18.00 uur
Lees meer over: Ganshoren
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.