Le Zinneke
De bediening gebeurt op een erg vriendelijke manier in een mengelmoes van Frans, Nederlands en dialect, zoals het de betere Brusselaars betaamt, en de menukaart is al een attractie op zich wegens ingeplakt in volledige stripboeken van In d'environs van bij Poje. De gerechten zijn al een leuke brok leesvoer op zich. Een bloemlezing: 'Dagsoep mi vesse legume van den boeite' (€6,75), 'Dozain rauwe mossele mi marollesaus' (€11,75) en 'Crokette mi crevette, hee gemokt' (€12,75). Bij de hoofdgerechten onder meer: 'Amèricain van de chef op é minutje mè fritte en saloe' (€15,75), 'Keek gelak van ons Boma mi ballekes en kampernoel' (€14,75), en 'Stauf kabernaaie mi Gheuis gelak in den haaven taaid' (€15).
Bent u het Brussels niet machtig, geen nood: alles wordt ook netjes in het beschoefd Frans en Nederlands vertaald. Wij gingen echter voor de Zeeuwse mosselen, en ondanks het intrigerende aanbod van 69 verschillende bereidingswijzen (gaande van 'mè luuk' tot 'mi kreiftsaus, krèm en Armagnac'). Het eten was in orde, maar niet uitzonderlijk. We genoten wel van de gemoedelijke sfeer, en van onze halve woefel die we als nagerecht bestelden. En de prijzen zijn erg redelijk - vroege eters krijgen zelfs een korting van 25%!
Nog een troef is dat Le Zinneke lid is van de slowfoodbeweging, en zoveel mogelijk werkt met bio- en verse hoeveproducten. En streekproducten, al knijpen ze voor die mosselen waarschijnlijk wel een oogje dicht. Maar het gebeurt vast niet elke dag dat u biodynamische ballekes à la marolienne kunt proeven!
Gesloten op zaterdag (lunch); zondag en maandag
Lees meer over: Schaarbeek
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.