Leonor
Op papier is Leonor een tapasbar: je kunt er dan ook alle klassiekers vinden - gegrilde gamba's (€7), inktvis op zijn Galicisch (€14), tortilla's (€6,50), ensaladilla russa (€7), serranoham (€7,50)... - maar ook originelere voorstellen als ribstuk van zuigkalf met kikkererwten en een rozemarijninfusie (€9) en foie gras tussen sint-jakobsvruchten en tonijn met kersenijs (€10)…
De overtuigend Spaanse dienster was nu eens aangenaam in de omgang, dan weer brutaal en het kostte haar enige tijd om onze bestelling op te nemen… Mijn vriend koos voor de kabeljauwfilet met tortillachips, dagverse groenten en een krokantje van ham. Ik opteerde voor een filet pur van lam met spinazie en een fabada asturiana (Asturische bonenstoofpot). Beide gerechten kostten 19 euro. Als hapje vooraf bestelden we enkele schijfjes serranoham die een eeuwigheid later samen met wat brood en een fles huiswijn arriveerden. Ik denk niet, wanneer ik in mijn culinair-kritische geheugen graaf, dat ik ooit al zo lang heb moeten wachten om te worden bediend. Het opvallendste was daarbij dat het restaurant niet eens vol zat, zodat de vraag zich opdrong of het personeel de kabeljauw nog moest opvissen of het lam nog moest kelen.
Toen we dan toch ons eten kregen voorgeschoteld, waren we zo uitgehongerd dat we ons in prehistorische stijl op de borden stortten. Jammer, want de twee originele, verfijnde en geslaagde gerechten waren erg mooi gepresenteerd… Zelfs de frietjes voor de kinderen waren verrukkelijk. Maar de halfdronken en uitgehongerde toestand heeft gezorgd voor een ietwat troebele herinnering.
:: Leonor, Hallepoortlaan 19, Sint-Gillis, 02-537.51.56
zondagavond en woensdag gesloten
Lees meer over: Sint-Gillis
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.