Les Filles
Die plek is Les Filles, dat er vanachter een onbenullige garagepoort wat clandestien uitziet. Binnenin vindt u naar onze smaak het meest opwindende lunchadres van de stad.
In wezen is Les Filles producent van gezonde bedrijfslunches. Om twee vliegen in één klap te slaan, hebben de meisjes - Line Couvreur, Pascale Gigon en Jeanna Criscitiello - beslist om de ruimte om te toveren tot een pretentieloze table d'hôte die de sfeer uitstraalt van een eigenhandig in elkaar geknutseld kookatelier.
In een rechthoekige ruimte, ontworpen door de architecten Lohas & Lohas, worden drie grote tafels links en rechts begrensd door een kookeiland. Voor 18 euro kun je jezelf trakteren op een formule die je toelaat om naar believen te kiezen uit drie voorgerechten, één hoofdgerecht, twee bijgerechten en één dessert. Water is inbegrepen in de prijs.
Toen wij bij Les Filles aan tafel schoven, was het allereerst een uitstekende terrine van konijn met hazelnoten, van bij de Ukkelse poelier André Slabbinck, die door de franke bereiding onze smaakpapillen deed opveren. Het hoofdgerecht, een parmentier van kippenborst ingelegd met peterseliewortel, zorgde voor een update van de klassieke parmentier door de frisse toets van de peterseliewortel.
Als dessert namen we een chocolademousse - niet te vloeibaar en niet te zwaar - uit de koelkast, waar we ook de bieren van onder meer brasserie Dupont of de natuurwijnen van de Estézargues-wijnbouwers konden vinden.
adres: Vanderschrickstraat 85, Sint-Gillis - 02-534.04.83
open: maandag > vrijdag van 12.00 > 14.30 uur
Lees meer over: Sint-Gillis
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.